afrolex

- 2005: Ξεκινώντας ένα τρίμηνο οδοιπορικό στη Γουϊνέα και στο Μάλι, ενδιαφέρον μας φάνηκε να αφηγούμασταν τις καυτές εικόνες που θα συναντάμε στους φίλους, εικόνες που θα τους συγκινούσαν και θα τους διατηρούσαν κοντινή και ελκυστικότερη την εικόνα μας! - 20/12/2010: Five years after, το sequel, σαν λογοτεχνικό έργο σε συνέχεια!

Όνομα:

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2006

Γιορτή.

Το Ν'Zerekore έχει τη φήμη της δεύτερης πόλης της Γουινέας, αλλά είναι σαν μεγάλο χωριό, με τράπεζα και cyber cafe, αλλά χωρίς patisserie!


Οι δυό μας και ο Giussepe οργανώσαμε μία γιορτή όπου ένα τοπικό συγκρότημα (έκπληξη!) κρουστών αλλά και ξύλινων τρομπετών χωρίς τρύπες, άρα χωρίς τη δυνατότητα για διαφορετικές νότες, έπαιξε για μάς και όλη τη γειτονιά. Τα κρουστά στη zone forestiere διαφέρουν, παίζονται κάτι μικρά djembe με μία ως και πέντε κεφαλές. Οι τέσσερες τρομπέτες συνόδευαν εντυπωσιακές και μπάσες, με διαφορετικό η κάθε μία ηχόχρωμα.

Αφουγκράζεστε, καλά μας?

Η πρώτη φωτογραφία καλωσορίζει το Γιάννη Λ. που έρχεται να προστεθεί στην ομάδα τα χαράματα.

11 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Οι κόκκινες φουστίτσες μου άρεσαν! Μήπως πήρατε το πατρόν?

12:23 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Κρατάτε συστηματικά υλικό όπως φωτό, κείμενο,ήχο, βίντεο;;

2:38 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

αγαπητέ αρχηγέ,
επιτέλους παίξαμε και είμασταν και 10(!) με τέσσερα νέα μέλη (δύο ωραιότατα - τι λέει και ο lex? - και δύο συμπαθέστατα - τι λέει και ο zoulou?
Εκεί δεν παίζουν μπάλα ή μήπως ανοήτως ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας τα ποδοσφαιρικά μας παπούτσια?
Στο τέλος του αγώνα όλοι μαζί κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή σε ανάμνηση των υπέροχων και αξεπέραστων τριπλών που μοιραστήκαμε μαζί σου

10:43 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

δεν με πέζουν

10:45 μ.μ.  
Blogger afrolex said...

- Μα ναι ναι gazelle (της Β. Ελλάδος ίσως?), δε θάκανε φανταζόμαστε διαφορά αν ήταν το εσωτερικό πατρόν?

- Prince (και σεις αδέρφια της Αν. Ελλάδας), έχουμε πολύ καλό υλικό (εδώ -και καλώς, παραλείφθηκε ένα περιττό "και") που ήδη οργανώνεται και ψήνεται σε DVD και με την επόμενη σοδειά σας, θα σας σταλούν δύο ανά τενεκέ.

- Απαιτούμε ευθύς τη γνώμη του Lex. Ribo, εμείς εδώ, τις Κυριακές μετά τη λειτουργία (γελάστε, γελάστε σεις...) παίζουμε ποδόσφαιρο στην άμμο με τα μαύρα ταλέντα, σε σχέση με τους λευκούς είναι πολύ πιο γρήγοροι και δυνατοί και επίμονοι, εξαιρετικοί αμυντικοί και επιθετικοί αλλά (έσκασε σαν flash) ρε συ, οι το αφρικάνικο foot ball δεν βγάζει επιτελικούς, δεκάρια! Να αντανακλάται η απουσία οργανωτικών ικανοτήτων που έτσι και κι αλλιώς τους χαρακτηρίζει σαν λαούς? Δεν έπαιξα πολύ καλά, μάλλον γι' αυτό τους τα χώνω?

- Δεν πειράζει μονάκριβε μας.

1:02 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ανοιχτή πρόσκληση...σε όλο το λεκανοπέδιο
Τούτο το Σάββατο (25/2)
γίνεται αποκριάτικο πάρτυ στην οδό Καρυάτιδων 12Α,Ακρόπολη-κόυδούνι Πώποτας/Alphapack υπό την αήμνηστη (χωρίς μνηστήρες) συνδιοργάνωση της σπείρας (Κλειώ, Ιουλία, Δάφνη, Περσεφόνη). Μοναδική λεπτομέρεια..."τα παπούτσια σας στην είσοδο",είπε και ο αφρικάνος αόρατος οικοδεσπότης πήρε μια μικρή ανάσα.
Πρωτουλάκο τί λες, θα μας έρθεις μια βόλτα? έεεελαααα έλααα
Απαγορεύεται αυστηρώς η δημοσίευση φωτό από το πάρτυ στο blog- αν θέλουμε να επιστρέψει ο αγαπημένος μας Ο.-

2:10 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

-Αφρολέξιε οι τενεκέδες γεμίζουν ήδη.Στο μαυλό μου εντωμεταξύ στριφογυρίζουν ιδέες όπως να φάμε την εκπομπή από την μάγια-τσόκλη-μέλισσα,να μετουσιαστεί σε καλτ ντοκυμανταίρ απ' τα χεράκια της Π, να γίνει παρουσίαση από τον Κosmos FM κλπ. Στη χειρότερη,μιά συναυλία με Νταλάρα.
-Penelope, σε εξουσιοδοτώ να προσκαλέσεις τη θυγατέρα Περσεφόνη αντ' εμού.

4:52 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Dear Afrolex, although I can't read a single letter of your blog (I'm Portuguese... I don't read greek!), I must say: thank you!

Your photos are so beautifull, so rich, that brought me to my childwood when I lived in Africa untill I was 14 years old...

I'll visit you ofen in the future. Thank you!
Carry on the excellent task!

1:18 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

πες μας για τη λειτουργία και για το τι τρώτε

2:22 μ.μ.  
Blogger afrolex said...

Dear Ana, we are glad about your childhood as well as our positive effect on your feelings!

Dear α., υπομονή, με τη βοήθεια του κυρίου όλα θα γίνουν, σήμερα πάντως φάγαμε αφρικάνικες ακρίδες (νο 10, τις μεγάλες) και μέλι.

Ζορό εκεί είσαι?

11:42 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

πατέλα, ίμε απαλιγόλιτο,
ι μάνα θέλι να με ντίσι κουνέλι

11:50 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home