afrolex

- 2005: Ξεκινώντας ένα τρίμηνο οδοιπορικό στη Γουϊνέα και στο Μάλι, ενδιαφέρον μας φάνηκε να αφηγούμασταν τις καυτές εικόνες που θα συναντάμε στους φίλους, εικόνες που θα τους συγκινούσαν και θα τους διατηρούσαν κοντινή και ελκυστικότερη την εικόνα μας! - 20/12/2010: Five years after, το sequel, σαν λογοτεχνικό έργο σε συνέχεια!

Όνομα:

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2006

Kokory (ο).


Τις μουσικές στη δασική Γουινέα με λύπη τις βρήκαμε να είναι περιορισμένες, όταν λοιπόν ξετρυπώσαμε τον Κοκορύ στο N'Zerekore, τον είχαμε σαν τα μάτια μας, του πήραμε συνέντευξη, αλλά στη γιορτή του δεν χορέψαμε, μας είχαν πιάσει οι ντροπές.


Ο κάπως μελαγχολικός Kokory, δεν γνώρισε πατέρα, για τον οποίο λένε ήταν σπουδαίος κρουστός, αλλά μεγαλώνοντας, όλοι παρατήρησαν πως χτυπούσε ότι μπουκάλια έβρισκε μπροστά του, αφού τα έδενε με άλλα μπουκάλια. Είναι η στιγμή που κανένας υποθέτει διάφορα για τη πορεία της εξέλιξης ενός παιδιού, αλλά καλά είναι να το κοροϊδεύει και λιγάκι όσο είναι καιρός!


Μα ο παντοκράτωρ καιρός περνούσε και ο Kokory, που πήγε βαθειά στο δάσος και έφτιαξε μόνος του τέσσερα ξύλινα κρουστά και τα έδεσε μαζί, άρχισε περιζήτητος να γίνεται στις γιορτές και στα πανηγύρια! Το Τότε παρασύρθηκε για πάντα από το Τώρα και η αμφίβολη εξέλιξη έγινε ανέλιξη, αλλά ώρες ώρες παίρνει αυτό το κάπως θλιμμένο βλέμμα που αρέσει τόσο!


Στη ταινία που τραβήξαμε, ο Kokory μιλάει με τα κρουστά του και σε άψογα Gherze μας λέει μυστικά σπάνια. Coming soon to the Amazon.com!