afrolex

- 2005: Ξεκινώντας ένα τρίμηνο οδοιπορικό στη Γουϊνέα και στο Μάλι, ενδιαφέρον μας φάνηκε να αφηγούμασταν τις καυτές εικόνες που θα συναντάμε στους φίλους, εικόνες που θα τους συγκινούσαν και θα τους διατηρούσαν κοντινή και ελκυστικότερη την εικόνα μας! - 20/12/2010: Five years after, το sequel, σαν λογοτεχνικό έργο σε συνέχεια!

Όνομα:

Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2006

Εικόνες καθημερινότητας.

Πάνω στη κοκκινωπή ζεστή γή είτε πάνω στη καυτή άσφαλτο, σπάνια με ένα πάνινο υπόστρωμα, οι μπουγάδες (μας) στεγνώνουν σε χρόνο ρεκόρ, καμιά φορά κάτι τις απουσιάζει στο μάζεμα, είναι η οικονομία της ανάγκης και κανείς δεν το σχολιάζει.


Οι -πολύ- πρώτες ύλες νάναι καλά, τα υπόλοιπα στάδια αναλαμβάνει η οικοτεχνία να τα ολοκληρώσει, και μας θυμίζει πόσο θαυμαστά εύκολα είναι συνήθως αυτά!
Ένα απλό ξύλινο καλούπι στο οποίο χύνουν γή, νερό, πέτρες και ήλιο, να τα πληθιά. Κι αν -στη πόλη συνήθως- στις μία μία θρυμματισμένες πέτρες ή χαλάσματα προσθέσουν λίγο τσιμέντο, πιο μοντέρνοι, προκύπτουν οι τσιμεντόλιθοι.





Αφρικάνικες γαλοπούλες: στη Δαδιά ο Ποϊραζίδης τα λέει γύπες και όρνια και τα ταίζει στο στόμα, εδώ αφθονούν και βασιλεύουν, καμπουριαστές κουκίδες που παραμονεύουν καρτερικά, μαύρες φιγούρες που πλανάρουν στο δειλινό ουρανό, αμήν!