afrolex

- 2005: Ξεκινώντας ένα τρίμηνο οδοιπορικό στη Γουϊνέα και στο Μάλι, ενδιαφέρον μας φάνηκε να αφηγούμασταν τις καυτές εικόνες που θα συναντάμε στους φίλους, εικόνες που θα τους συγκινούσαν και θα τους διατηρούσαν κοντινή και ελκυστικότερη την εικόνα μας! - 20/12/2010: Five years after, το sequel, σαν λογοτεχνικό έργο σε συνέχεια!

Όνομα:

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2006

Πίσω στο Faranah!

Καθώς οι ανεμώνες αρχίζουν να ανθίζουν απειλητικά, τα flash back αντανακλούν την ανάγκη της επιμήκυνσης του ταξιδιού!

Αναπολήσαμε το μικρό Νίγηρα, που ομόρφαινε τους πρόποδες του λόφου όπου ήταν στημένες οι καλύβες του Fadouba Ulare, στο Faranah.

Εκεί ψηλά περάσαμε κάμποσες ωραίες μέρες, αποστηθίζοντας ρυθμούς και παραδοσιακές φράσεις σόλων αλλά και αξιολογώντας τις διαπραγματευτικές ικανότητες του ιδιόρυθμου δάσκαλου!

Στρατιωτικός και ιστορικός djembefola, ο 75χρονος Fadouba παραμένει επαρχιώτης και δύσκολος. Διαφεντεύει 4 γυναίκες και 33 παιδιά που στολίζουν το γενεαλογικό του δένδρο, τα περισσότερα μουσικοί και χορεύτριες, μεταξύ των οποίων το ταλέντο ο Moussa! Με τη τελευταία γυναίκα του έχει ένα γυιό ενός έτους, αυτό πολύ συγκίνησε κάποιους από εμάς.

Ο γαλλοβιετναμέζος Jeremy...

...και η Namsa, ζευγάρι ζηλευτό, καλωπίζονται στις όχθες του Νίγηρα.

19 άτομα και πολλά κρουστά γεμίσαμε κάθε σπιθαμή αυτού του αμαξιού, καταρίπτοντας το ρεκόρ του ταξιδιού και πορευτήκαμε 40 χιλιόμετρα ανώμαλου χωματόδρομου, για να συμμετάσχουμε σε γάμο-γιορτή.

Δίπλα στις κόρες και χορεύτριες Doussou και Namsa, κάθε λακούβα ήταν ευλογία, κατά πως είπε ο Giussepe. Το χρυσό δόντι είναι απόδειξη κοινωνικού status και άξιζε να το ανταλλάξει η Doussou με ένα κάτασπρο δικό της.

Voila, τρεις απαστράπτοντες fote!


Εικόνες γιορτής, όσο απομακρύνεστε στο χρόνο, τα χρώματα σας ζωντανεύουν στον άϋλο κόσμο της μνήμης μας!

8 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Τελειώνει ένα ταξίδι όταν τελειώνει?

4:06 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τελειώνει μια ζωή όταν τελειώνει?

4:11 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τελειώνει μία σχέση σαν τελειώνει?
("Χωρισμοί & Αποχωρισμοί")

4:15 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τελειώνει μία σόλα όταν λειώνει?

4:17 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Υπέροχα αναφυλλητά γουργουρίζουν στις πίσω σελίδες...

6:31 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Λοιπόν στα λοφάκια των παραλίων της Αιολίας, όχι μόνον οι ανεμώνες αλλά και πλείστα άλλα είδη αγριολούλουδων ανθίζουν υπενθυμίζοντας τη Λαμπρή που έρχεται. Που έρχεται λέω.

3:36 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

(Επι της διαδικασίας)
Ποίος ο ρόλος όλων αυτών των σχολίων ; Μην είναι καλοκάγαθα στολίσματα ή μήπως καμμιά φορά παρεμβολές στις μακρυνές σας εκπομπές;

3:41 μ.μ.  
Blogger afrolex said...

Aχ, περαστικέ μας, στον περαστικό μας κόσμο περισσεύει η (διχάζουσα) ανωνυμία! Και κατά σειρά, η υπαινικτικότης, η φιλοσοφικότης, η σκωπτικότης, η σπαστικότης, η (υπέροχη)σάτιρα, η ποίησις και Εσείς (περαστικά σας)!

Είναι δύσκολες οι ώρες, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, δεν βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία?

12:56 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home