afrolex

- 2005: Ξεκινώντας ένα τρίμηνο οδοιπορικό στη Γουϊνέα και στο Μάλι, ενδιαφέρον μας φάνηκε να αφηγούμασταν τις καυτές εικόνες που θα συναντάμε στους φίλους, εικόνες που θα τους συγκινούσαν και θα τους διατηρούσαν κοντινή και ελκυστικότερη την εικόνα μας! - 20/12/2010: Five years after, το sequel, σαν λογοτεχνικό έργο σε συνέχεια!

Όνομα:

Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2006

Ιστορίες μυστηρίου.

Πρίν 4-5 χρόνια, διαδραματίζονταν αιματηρές αψιμαχίες μεταξύ της Γουινέας και των Σιέρρα Λεόνε και Λιβερίας, αναφέρονται δε περίπου 1000 νεκροί. Σε δύο περιπτώσεις, περιγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες γεγονότα, στα οποία μυστηριώδη ρόλο φέρεται να διαδραμάτισαν ηλικιωμένες γυναίκες. Τις ιστορίες μας τις μετέφερε ο Giusepe, που ο δρόμος τον έφερε στο Κισιντούγκου, ακολουθώντας τον έρωτα του για την όμορφη Μariam, έρωτας που ξεκίνησε στην εκδρομή μας στο Bossou!

Στη μία ιστορία, Λιβεριανοί στρατιώτες είχαν εισβάλλει στη Γουινέα και άφησαν πίσω τους ένα σωρό από ντόπιους νεκρούς. Στο G. έδειξαν τρεις φωτογραφίες, στη πρώτη φαίνεται ο σωρός με τους νεκρούς, στη δεύτερη μία ομάδα ντόπιων, γυμνών ηλικιωμένων γυναικών, που πλησιάζει κρατώντας φυλαχτά και στη τρίτη ο σωρός που αναδεύεται δείχνοντας να ζωντανεύει!

Στην άλλη ιστορία, Λιβεριανά στρατεύματα επιχειρούν να εισέλθουν στο σχετικά παραμεθόριο Κισιντούγκου. Των στρατιωτών προηγείται Λιβεριανή αυτή τη φορά ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης γυμνή και κρατώντας μια αγκαλιά φάρμακα ή βοτάνια και η οποία φαίνεται πως έχει παραλύσει κάθε ικανότητα αμυντικής αντίστασης. Μόνο όταν κάποιος καταφέρνει να πυροδοτήσει ένα βαρύ όπλο (!) και να διαλύσει κυριολεκτικά τη γυναίκα, μπόρεσε να πάρει μπροστά η άμυνα της πόλης και επιτυχημένα να αποκρούσει τους επιτιθέμενους.


Στην αγορά της ίδιας πόλης, ο G. έψαχνε κάποιο κολιέ, ο γέρος στο μαγαζάκι προσφέρθηκε να του φτιάξει ένα και πριν του το δώσει, το τύλιξε σε ένα χαρτί, τούκανε κάτι μαγικά και όταν άνοιξε το πακέτο, μαζί με το κολιέ υπήρχε και μία σκόνη στο χαρτί, στην οποία ο γέρος απέφυγε να αναφερθεί.

Για να επιβεβαιώσει το γεγονός, την άλλη μέρα ο δαιμόνιος G. πέρασε και παράγγειλε ένα ακόμα κολιέ. Με αυξημένη την προσοχή του στις κρίσιμες στιγμές, παρατήρησε ξανά την περίεργη σκόνη. Πιό επίμονος αυτή τη φορά, εκμαίευσε από το γέρο ότι ήταν ο διάβολος που μ' αυτό το τρόπο εξουδετερώνονταν!

Πολλές οι αναφορές στη μαγεία και στους fetichers στη Μαύρη ήπειρο, αναφορές που λέγονται με σεβασμό (και φόβο), που πρέπει να τις αναζητήσει κανείς για να τις ακούσει.

8 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα διαπίστωσα ότι η μαύρη μαγεία σηκώνει τα χέρια ψηλά μπροστά στη διαολεμένη οικογένεια των δικηγόρων, των οποίων οι ιστορίες (και οι μέθοδοι θα έλεγε κανείς), ξεπερνούν κάθε φαντασία και όριο, Leξ!

12:49 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μου έδωσαν βέβαια μια σκόνη εξόντωσης, ίσως τη δώσω στη Bertha...

12:51 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

αχ καλοί μου φίλοι δεν μπορώ να σκεφτώ πολύ, σας στέλνω πολλά φιλιά, πολύ χαίρομαι με όσα διαβάζω και βλέπω, είστε ένα παράθυρο απόδρασης
(όσο για τη Bertha μη νοιάζεστε την εξόντωσα εγώ ..)

9:33 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

1. ελάτε γλίγολα γιατί θα γίνο σα τι κιλία Μαλουσό
2. πλέπι να πάο με το κηδεμόνα μου στο σχολίο γιατί έφαγα το καναλίνι τισ κυλίας μου
3. έχο υπαλξιστικές ανισιχίες

9:43 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Bonjour mes amis!
kadiatou de conakry

1:06 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Ορέστη μου, κρύψε το βούρλο μην το δουν έξω από κανένα χώρο μαύρης μαγείας και χάσει τη δουλιά του ο άνθρωπος. Θα νομίσουν ότ το συναρμολόγησε λάθος.

9:17 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

που είστε καλά μου; το παιδί ανησυχεί..

3:26 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μανούλα μου τι μμμ..ωρά από παράνομο έβενο ήταν αυτά! Μπορούμε να ζουμάρουμε λίγο σε κάποιες λεπτομέρειες παρακαλώ;

Το Ερσάκι έφυγε από δω αμούστακο, τί του δώσατε του καημένου εκεί και έβγαλε τέτοιο μουστάκι και μαλλί;

Καλά που χάσατε το Nicola Conte νάχουμε και μεις κάτι να διηγηθούμε.

Σας αναμένουμε μετά βαΐων και άλλων εργαλείων καραντίνας (μάσκες, σκάφανδρα κλπ.).

8:15 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home